OM ELGSTUA

Mange kjenner Elgstua som en kafé og et stoppested på vei til Trysil eller Østerdalen. Nå Er Elgstua så mye mer. Vi er to hoteller, en rekke restauranter, nattklubb, konsertscene og en rekke tilbud som catering og konferansefasiliteter.

Vi har likevel beholdt den hyggelige og varme atmosfæren alle er kjent med fra gamle besøk på Elgstua Kafe.

Historien om Elgstua

 Elgstua Kafé ble etablert som kafé og overnattingsted i 1959, av Berit og John Hellwege. Med solid og hjemmelaget husmannskost på menyen ble det raskt et populært spisested både for reisende og elverumsinger.

Elgstua hadde 18 gjesterom, med bad på gangen. Belegget var alltid høyt og kafédriften gikk strålende. Berit Hellwege miste sin mann og drev kaféen videre alene til hun ville pensjonere seg. Hun ønsket sterkt å selge til John Tømte, som hun visste ville drive stedet videre i god ånd.

 I 2006 kjøpte John Tømte Elgstua Kafé og gatekjøkkenet Soppen. Kaféen ble pusset opp og drevet videre i Hellweges ånd. Og Soppen ble til Jafs Elgstua Gatekjøkken.

1. juni 2013 åpnet Elgstua Hotel, et moderne, universelt utformet, konferanse- og møtehotell med 107 rom. Stor og gratis bil- og bussparkering for hotellets gjester, samt ladepark for elbiler på hotellets bakside.

Kaféens fine mattradisjoner ble videreført til hotellets Restaurant Jaktlaget. Hotellets gjester kan velge om de vil spise i kaféen eller restauranten og få den samme nydelig maten.

Peer Gynt Hotel & Spiseri på Vinstra er også en del av Elgstua as. Hotellet ligger svært sentralt inntil E6 i Gudbrandsdalen og er et populært stoppested.

I 2017 ble Hotel Central i Elverum sentrum en del av Elgstua as, og etter omfattende restaurering fremstår hotellet i ny prakt med 83 lekre hotellrom, hotellbar, hyggelig restaurant og stor bankett- og konferanseavdeling. Sentralt beliggende i Storgata i Elverum med umiddelbar adgang til alle byens tilbud. 

Central Scene åpnet i 2019 i hotellets underetasje. Med klubb, sportsbar og cocktailbar er dette er populært utested. Ukentlig Quiz er spesielt populært og trekker fullt hus. I tillegg er det regelmessig konserter og Stand-Up på Central Scene. 

11.mai 2024 er det offisiell åpning av Central Terrasse på Hotell Central! Med utendørs servering på solfylte Central Terrasse, lekkert innredet og pergolaer med varmelamper, blir dette Elverum nye møtested!

Priser og utmerkelser

  • Årets bedrift i Elverum 2009
  • Norges beste hotell i Hotels.com Award 2015 – basert på gjester som har bodd på hotellet. Vi delte denne prisen med The Thief og Basecamp Spitsbergen på Svalbard
  • Housekeeping Award 2017 og 2019 – 1. plass Årets reneste hotell i Scandic-kjeden – blant 90 hoteller i Norge
  • Twinings Best Breakfast – Norges beste hotellfrokost i Hedmark i 2014–2019
  • Gasellebedrift i 2016
  • Årets Net Promoter Score Hotel 2017 – Førsteplass i Norge og tredjeplass av 270 Scandic-hoteller i Europa

Våren 2017 ble sentrumshotellet Central Hotel oppkjøpt og ble en del av Elgstua AS – Scandic Central Elverum.

Etter omfattende renovering åpnet hotellet i november 2017. 83 leker gjesterom, Restaurant To Runde Bord finner du på Central, Bar Tømte Glass, samt selskaps- og møtelokalet NO22. Konferansesalen, Elvelyst er også ny med moderne AV-utstyr.

I likehet med søsterhotellet Elgstua ønsker Central å være et moderne hotell som skal være perfekt både for ferieopphold, kurs- og konferanse og selskapslokaler for alle livets begivenheter. Og tilby ulike arrangementer.

I august 2019 åpnet Central Scene – Innlandets råeste utested. Dermed kan Central tilby alt fra overnatting, nydelig mat, dans og underholdning til reisende, men også Elverums befolkning.

FAVN Bar & Spiseri er siste tilskudd i Elgstua AS

FAVN åpnet i juni 2019 med en meny som favner de fleste ganer. Lunsj, á la carte og ulike mat- og drikkerelaterte arrangementer.

Nå er vi i ferd med å bygge ut Hotel Central med stor uteservering til glede for alle som liker sol, sommer og leskedrikk.